نوشته‌ها

عدالت اقتصادى از نظر افلاطون، ارسطو و اسلام :

اشاره: در ساحت روابط اقتصادی، پدیده‌های نابهنجاری از قبیل بیکاری، عدم تثبیت قیمت‌ها، کاهش ارزش پول ملّی و...، نمودهایی از بی‌عدالتی اقتصادی به شمار می‌آید؛ از این رو یکی از دغدغه‌های اندیشه‌وران اقتصادی، هماره عدالت اقتصادی بوده و هست. در این مقاله سعی شده است ماهیت عدالت اقتصادی از نظر افلاطون، ارسطو …

عدالت در اندیشه على علیه السلام :

اشاره: اهمیت حفظ توازن و تعادل در تمام امور از مطالبى است که در قرآن کریم و احادیث و سخنان فرزانگان دین و دانش جلب نظر مى کند. واژه هایى از قبیل: وسط، عدل، اقتصاد، وزن، استقامت، قسط یا مشتقاتى از این گونه لغات، مفهوم و معناى مشابهى را ارائه مى نماید. در مذهب شیعه به این امور بسیار توجه شده و امامان معصوم (علیهم‌ال…

امام على علیه السلام و عدالت..

 اشاره: عدالت از مفاهیمى است که شرافت و بزرگى آن، همه افراد بشر را به تحسین واداشته است. انسان از وقتى که خود و جامعه را شناخته است، به ضرورت حضور ارجمند عدالت در زندگى، براى تعالى خود و اجتماع‏اش پى برده است. با آنکه کلمه «عدالت‏» داراى کاربردى فراگیر است، مع‏الوصف تعریف آن داراى فراز و نشیب‏هایى است…

ساختار نظامی، سیاسی،اجتماعی واقتصادی حکومت امام زمان (عج‌الله فرجه)

اشاره: هر انقلابی وقتی به نتیجه می رسد احتیاج به یک ساختار منظم حکومتی در تمام جنبه های خود دارد. هیچ انقلاب و حکومتی بدون این ساختار دوام نیاورده بلکه ساختار نظامی، سیاسی، اجتمای و اقتصادی اساس و بنیاد هر نوع نظام حکومتی را تشکیل می دهد.  انقلاب جهانی حضرت مهدی (عج‌الله فرجه) که مهمترین، وسیعترین و عمیقترین …

ویژگی‌های اقتصاد در جامعه اسوه اسلامی

مکتب اقتصادی اسلام، در صدد تامین اهداف فراوانی است که برخی از آنها اخلاقی و برخی دیگر اجتماعی است، در اینجا به بعضی از آن اهداف که دارای اهمیت بیشتری است، اشاره می‌شود: ۱- حاکمیت سیاسی اسلام ۲- تحکیم ارزش‌های معنوی و اخلاقی ۳- برپایی عدالت اجتماعی ۴- عدم وابستگی اقتصادی ۵- خودکفایی و اقتدار اقتصادی …

فلسفه خمس

به طور کلی می‏توان گفت: پرداخت خمسِ اموال، دو نقش اساسی در زندگی مسلمان‏ها به ویژه شیعیان ایفا می‏کند: ۱ - مادی (توزیع ثروت بر اساس عدالت اجتماعی) ۲ - معنوی ( تهذیب نفس) عدالت اقتصادی در پرتو بعثت پیامبران قرآن کریم یکی از مهم‏ترین دلایل اجتماعی بعثت پیامبران را زمینه‏سازی برای اقامه قسط و گسترش مطلق عدالت توس…

امام علی(ع)مظهر عدالت و حریت، تحمل و مدارا..

سخن گفتن و نوشتن در باره ى علی (علیه السلام) سخت دشوار است؛ زیرا اقیانوس فضایل بزرگى چون او را که جامع الاضدادش خوانده اند، نتوان با بیانی الکن و بضاعتى مزجات، تشریح کرد و به قول ابن ابی الحدید معتزلی« چه بگویم در باره ى بزرگ مردى که هر فضیلت به او باز می گردد و هر فرقه به او پایان می پذیرد و هر طایفه …