نوشته‌ها

سخن گفتن با دشمن خدا در کودکی

اشاره: در قرآن کریم خدای متعال فرموده به هرکسی حکمت بدهد خیر کثیر را به او داده. امامان اهل بیت(علیهم‌السلام) از کسانی هستند که از سوی خداوند به آنان حکمت عنایت شده است. این مطلب از گفته های حکمت آمیز امامان (علیهم‌السلام) و سخنان و پندهای آنان بسیار مشهود و روشن است. در این نوشتار مختصر به یک از گفته…

صلح و جنگ در سیره پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله)

اشاره تبیین نادرست صلح ها و جنگ هایى که در تاریخ زندگانى پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) رخ داده، این شبهه را به وجود آورده که اسلام «دین شمشیر» است. این در حالى است که اکنون تکفیرى هاى به ظاهر مسلمان نیز با رفتارهاى غیرانسانى خود پدیده «اسلام هراسى» را رشد داده اند. بر این اساس، در این نوشتار، به …

فرستاده پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) نزد حاکم غسانی.

اشاره: پیامبر(صلی الله علیه و آله) در اواخر سال ششم هجری[۱] و بنا به برخی از نقل‌ها اوایل سال هفتم هجری[۲] و پس از «صلح حدیبه» حاکمان و امرای کشورها و نواحی مختلف را به دین اسلام دعوت کرد. آن حضرت نامه‌هایی تنظیم کرد و توسط فرستادگان خویش به سوی آنها فرستاد و بدین وسیله دعوت جهانی خویش را اعلام کرد. یک…

فتح مکه

بعد از پیمان و «صلح حدیبیه»، مشرکان «مکّه» دست به پیمان شکنى زدند، و آن صلح نامه را نادیده گرفتند، و بعضى از هم پیمانان پیغمبر(صلى الله علیه وآله) را تحت فشار قرار دادند، هم پیمان هاى رسول اللّه(صلى الله علیه وآله) به آن حضرت شکایت کردند، رسول اللّه(صلى الله علیه وآله)تصمیم گرفت هم پیمانان خود را یارى کن…

ماجراى صلح حدیبیه

در سال ششم هجرت، ماه «ذى القعده» پیغمبر اکرم(ص) به قصد عمره، به سوى «مکّه» حرکت کرد، و همه مسلمانان را تشویق به شرکت در این سفر نمود، گروهى خوددارى کردند، ولى جمع کثیرى از «مهاجران»، «انصار» و «اعراب بادیه نشین»، در خدمتش عازم «مکّه» شدند. این جمعیت، که در حدود یک هزار و چهارصد نفر بودند، همگى لباس …

فلسفه امی بودن پیامبر اسلام

 درست است که خواندن و نوشتن براى هر انسانى کمال محسوب مى شود، ولى گاه، شرائطى پیش مى آید که، نخواندن و ننوشتن کمال است. و این در مورد پیامبران مخصوصاً خاتم انبیاء(صلى الله علیه وآله) کاملاً صدق مى کند، چه این که اگر دانشمندى درس خوانده، و فیلسوفى آگاه و پر مطالعه، ادعاى نبوت کند، و کتابى ارائه دهد به عنوان…