نوشته‌ها

علی محمد نجفی بروجردی(ره)

اشاره: حاج شیخ علی محمد نجفی به سال ۱۳۱۵ هـ. ق در بروجرد متولد شد. در دو یا سه سالگی مادر را از دست داد و تحت توجه و مراقبت خاص پدر قرارگرفت. پدرش شیخ محمد ابراهیم که در کسوت روحانیت می زیست، به سبب صدق و صفای بسیار، مورد احترام و اعزاز مردم بود. مسقط الرأس این خانواده روحانی )روستای ونایی( از ت…

مجدالدین محلاّتى(ره)

اشاره: حضرت مستطاب آیه اللّه حاج شیخ مجدالدین محلاّتى، یکى از علماى مشهورشیراز و از چهره هاى درخشان روحانیت در استان فارس به شمار مى رفت. معظم له در سال ۱۳۴۵ق (۱۳۰۵ش) در نجف اشرف، در بیت فقاهت و مرجعیت زاده شد.پدرش مرحوم آیه اللّه العظمى حاج شیخ بهاءالدین محلاتى (۱۳۱۴ـ۱۴۰۱ق) از مراجع تقلید و از پیشوای…

مرتضى چهرگانى انزابى‏

اشاره:   آیت اللّه چهرگانى انزابى، در سال ۱۲۹۳ ق. در قریه چهرگان از منطقه انزاب آذربایجان شرقى متولد شد. پدرش مرحوم میرزا على چهرگانى معروف به  آقاعلى  از علماى نجف و مدرّس حوزه‏ هاى علمیه مشهد مقدس و از علماى خدمت گزار منطقه ارونق و انزاب بود. او و پدرانش، طبق یادداشت‏ هایى که به جاى مانده تا دوازده نسل یعن…

میرزا محمّد ثقفى

اشاره: مرحوم آیه اللّه حاج میرزا محمّد ثقفى از علماى مبرّز تهران در عصر حاضر بود. پدر و جدّ ایشان نیز هر دو از نامورترین عالمان این شهر بودند و هر کدام نگاشته ‏هایى ارجمند از خود به یادگار گذاشتند. « مطارح النظار» جدّ او، مرحوم حاج میرزا ابو القاسم کلانتر تهرانى مشتمل بر تقریرات بخشى از مطالب درسى شیخ انصا…

شیعیان پاکستان

اشاره: جمهوری اسلامی پاکستان در جنوب آسیا قرار گرفته و وسعت آن ۹۴۳/۸۰۳ کیلومتر مربع است. (در این رقم، مناطق گلگت و بتستان به وسعت ۵۲۰/۷۲ کیلومتر مربع و کشمیر آزاد به مساحت ۶۳۹/۱۱ کیلومتر مربع، جوناگری و مناوادر در نظر گرفته نشده اند.)(۱) پاکستان از غرب با ایران و از شمال با افغانستان و از شمال شرق با چین…

شرح مناجات الخائفین (۳)

توجه به رحمت و مغفرت الاهی؛ تسکین ‏بخش دل مؤمن توجه به گناهان، خوف و ترس از عذاب الاهی را در انسان برمی انگیزاند، اما از آن‏ روی که امکان جبران رفتار ناپسند و زشت فراهم است و انسان می ‏تواند با توکل بر خداوند و توفیق او و با امید به رحمت بی کران الاهی، به تدارک رفتار ناپسند و ناشایست خود بپر…

رابطه علماي شيعه با حكومت در عصر غيبت

چكيده دين‌گرايي با نهاد بشر سرشته شده و جامعه، عرصه تجلي آن در حيات بشري است. بين دين و دنيا رابطه‌اي وجود دارد كه در عرصه اجتماع، به رابطه دين و سياست بدل می‌شود. رابطه بين اين دو در روند تاريخ، در قلمروهاي خاص محصور نبوده، بلكه دين‌داران در عمل، حوزه‌هاي عرفي سياست را در نورديده و کارگزاران عرصه سياست …