نوشته‌ها

تولی و تبری و مراتب آن از منظر قرآن و روایات

  اشاره تولِی و تبرِی به دوستی با خدا و دوستان وی و دشمنی با دشمنان خدا اطلاق می شود؛ این دو فرع دینی در دین اسلام از اهمیت خاصی برخوردار است که در اثر سهل انگاری و بی توفاوتی از سوی برخی مسلمانان و حتی شیعیان به آن عمل نمی شود. در نوشتار حاضر معادل کلمه‌های تولی و تبری در قرآن کریم را بررسی و …

تولی و تبری از منظر روایات

اشاره تولی و تبری دو اصطلاح قرآنی است که از دیدگاه شیعه از جمله فروع دین و از واجبات اسلام شمرده می شود. این دو واژه، به ترتیب، به معنای دوستی با دوستان خدا و نزدیکی به اهل حق و دشمنی با دشمنان خدا و دوری از اهل باطل است. در اصطلاح تولی به معنی اعتقاد به امامت و خلافت ائمه اطهار و اظهار دوستی و علا…

تولی و تبری از اوصاف شیعیان

امام زین العابدین(علیه السلام)  فرمود: «شِیعَتُنا اَلَّذیِنَ… یُوالُونَ اَهلَ البَیتِ و یَتَبَرَّءُونَ مِن اَعدائِهِم؛ شیعیان ما کسانى هستند که اهلبیت را دوست دارند و از دشمنان آنان بیزارى مى جویند».[۱] امام رضا  (علیه السلام) نیز فرمود: «شِیعَتُنا اَلمُسلِمونَ لِأَمرِنا، الآخِذُونَ بِقَولِنا، المُخال…

جایگاه تولی و تبری در اسلام

۱) شکی نیست که یکی از شاخصه ها ی ایمان حب و بغض در راه خدا می باشد. قرآن کریم در این رابطه مى ‏فرماید: «لَا تَجِدُ قَوْماً یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ یُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ کَانُوا آبَاءَهُمْ أَوْ أَبْنَاءَهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِیرَتَهُمْ»؛[۱] هیچ گروهى را که ایمان…