نوشته‌ها

عزت و افتخار حسینی

راز جاودانگی عزت و افتخار حسینی در چیست؟ از منظر امام حسین( علیه السلام) عزت و افتخار و آزادی، در خدا محوری، تکلیف گرایی، رهایی از قید و بند های مادیت و تسلیم نشدن در برابر ستم و قیام علیه رهبر ظالم و قانون شکن ظهور می کند. گرچه قیام موجب شهادت گردد. عزت و افتخار بدین معنا در برابر رویکرد مادی قرار می گیرد…

امید و نقش تربیتى آن در زندگى انسان

مقدّمه «تربیت» از جمله مسائل مهمى است که از دیرباز توجه معلمان و متولّیان آموزش و پروش را به خود مشغول ساخته است. در هر دوره‌اى دانشمندان و متفکران درباره تربیت، فعالیت‌هاى علمى و عملى داشته و در این زمینه، نظرات کاربردى مهمى ارائه داده‌اند. در منابع اسلامى (قرآن و روایات) بیش از هر امرى، مسئله تربیت و سازندگى ان…

رفتار اقتصادی در سبک زندگی دینی

می‌توان گفت «سبک زندگی» در اندیشه غربی، حالتی خاص از تعریف رهبری از سبک زندگی است. چرا که سبک زندگی از دیدگاه غربی، بر یک سری مفاهیم فردی تکیه دارد که محدود در بهداشت، اجتماعات، غذاخوردن و … می‌باشد. این تلقی از سبک زندگی، تمامی شئون زندگی فرد را در بر نمی‌گیرد. به عنوان مثال شامل نحوه رفتار در بازار…

معیارهاى انتخاب دوست

معیارهای انتخاب دوست، حفظ آن و نوع روابط با او در روایاتی از امیرالمومنین علی(علیه السلام) ۱ - از دوستت ایمن مباش تا این که او را بیازمایى و بسیار با احتیاط با دشمنت‏ برخورد کن. ۲ - دوراندیش کسى است که دوست نیک را برگزیند، زیرا که فرد به دوستش سنجیده مى‌‏شود. ۳ - براى خدا دوست ‏بدار کسى را …

سبک زندگی عاشورایی

عاشورای حسینی قریب ۱۴۰۰ سال پیش برای زنده نگه داشتن اسلام، برپایی نماز، امر به معروف و نهی از منکر، جهاد فی سبیل الله و مبارزه بین حق و باطل پیش آمد. واقعه عاشورا زمانی رخ داد که سبک زندگی اسلامی، رو به فراموشی بود. بارگاه امام حسین(علیه السلام) امام خمینی(ره) فرمودند «محرم و صفر است که اسلام را …

سبک زندگی و جهان‌بینی توحیدی

هر مکتبی و هر جهان‌بینی، عالم را از منظری می‌بیند. نوع نگاه افراد به عالم و خالق آن است که برای آنها قوانینی را خلق می‌کند تا بتوانند با آن به زندگی خود نظم بدهند و این همان تفاوت زندگی انسانی و زندگی حیوانی است. بایدها و نبایدها در زندگی ما قوانینی را خلق می‌کنند که بر اساس آنها فکر می‌کنیم، تصمیم…

اقتصاد در خانواده (۱)

قدمت ازدواج، همپاى پیدایش بشر است. در نخستین نجواى رازگونه، آدم ابوالبشر به خداوند مى‌گوید: پروردگارا! در برابر خود، کسى را مى‌بینم که در دلم، میلى و انسى به او احساس مى‌کنم؛ و چون خداوند یگانه، نجواى بنده ى یکدانه‌اش را شنید فرمود: اگر او را مى‌خواهى، از من بخواه و وصال او را از من طلب کن...(۱) از …