نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/اهل-بیت-495x300.jpg)
آثار تولی و تبری
اشاره
بر انجام و ترک تولی و تبری آثاری مترتب می شود. این آثار از جهت مسائل اعتقادی و اجتماعی بسیار مهم است. همچنین در افراد نیز آثاری خاصی را به وجود می آورد. هرچند اثار این دو فریضه را می توان در عمل حس نمود اما در احادیث آثار ملمس این دو فریضه بیان گردیده که به برخی از آنها در این مقاله اشاره می ش…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/02/اهل-بیت-در-قرآن-مباهله2-495x300.jpg)
تولّی نسبت به اهل بیت
اشاره
از نظر اسلام، حیات و سعادت فرد مسلمان و امّت اسلامی در گرو شناخت فریضه «تولّی و تبرّی» و التزام به آن است. آیات قرآن کریم و سیره پیشوایان الهی، اهمیّت و موارد هر یک از اوامر تولّی و تبرّی، از جمله تولّی نسبت به اهل بیت(علیهمالسلام) و دوستان و پیروان آنان و تبرّی نسبت به کفّار، و ناصبیان و نی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2017/08/اهل-بیت-1-495x300.jpg)
چهل حدیث درباره تولّی و تبرّی
اشاره
قرآن کریم و احادیث اهل بیت (علیهمالسلام) بر مسئله تولی و تبری تأکید به سزایی دارند. تولی و تبری که بر حب و بغض مبتنی است شاخصه ایمان در دین اسلام است. آنچه که در اینجا قابل توجه است مسئله تولی است که ممکن است در اذهان این توهم را ایجاد کند که تولی معنایش این است که با کسانی که مسلمان نیستد ب…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/قران-مجید-495x300.jpg)
تبرّی و آثار آن از منظر قرآن و روایات
اشاره
«تبرّی» یکی از واجبات شرعی و فروع دین است که همیشه با تولّی ذکر میشود و به معنی اعلام بیزاری از دشمنان خدا، انبیا و اولیای او خصوصاً نبی مکرم اسلام (صلیالله علیه و آله) وامامان معصوم(علیهم السلام)است. «تولّی و تبرّی» نقش مستقیمی در اعمال و رفتار انسان و رسیدن وی به کمال دارد و تمامی امور دنیوی، …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/12/بخشوده-شدن-مجرم-با-تلاوت-یک-ایه-از-قران-کریم--495x300.jpg)
تولی در قرآن
اشاره
در اسلام دو اصل به نام «تولی» و «تبری» و به تعبیر دیگر «حب فی الله» و «بغض فی الله» وجود دارد که هر دو در واقع اشاره به یک حقیقت است. تولی و تبری با این هیئت ترکیبی در قرآن نیامده؛ ولی ماده «ولی» و مشتقات آن در مفهوم دوستی و سرپرستی و یاری و واژه تبری و برائت به معنای بیزاری و دوری جستن، در آی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/زیارات-معصومین-495x300.jpg)
زیارت، مصداق بارز تولّی و تبرّی
اشاره
تولی و تبری با قلب، زبان و عمل قابل تحقق است. یکی از اسراری که در زیارات معصومین (علیهمالسلام) وجود دارد، اظهار حبّ اهل بیت(علیهمالسلام) در مقام عمل و به دنبال آن ابراز بیزاری جستن و نفرت از دشمنان ایشان در حضور امام (علیهالسلام) است. شیعیان و حتی برخی از اهل سنت برای اظهار محبت و تولی به ز…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/03/آیات-و-روایات-495x300.jpg)
تولی و تبری از منظر روایات
اشاره
تولی و تبری دو اصطلاح قرآنی است که از دیدگاه شیعه از جمله فروع دین و از واجبات اسلام شمرده می شود. این دو واژه، به ترتیب، به معنای دوستی با دوستان خدا و نزدیکی به اهل حق و دشمنی با دشمنان خدا و دوری از اهل باطل است. در اصطلاح تولی به معنی اعتقاد به امامت و خلافت ائمه اطهار و اظهار دوستی و علا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/تولّی-در-قرآن-495x300.jpg)
تولی و تبری در منابع دینی
اشاره:
ما در اسلام دو اصل «تولّی» و «تبرّی»، یابه تعبیر دیگر: «حبّ فی اللّه» و «بغض فی اللّه» داریم که هر دو در واقع اشاره به یک حقیقت است. طبق این دو اصل مهم و اساسی ما موظفیم دوستان خدا را دوست بداریم و دشمنان خدا، پیامبران و امامان را دشمن بداریم. این دستور به قدری مهم است. که در آیات قرآن به عنو…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/محبت-به-محمد-و-آل-محمد-495x300.jpg)
اهمیت تبری و ضرورت آن در کنار تولی
اشاره
تولّی به معنای محبت به محمد و آل محمد(صلی الله علیه و آله) و تبری به معنای بیزاری از دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) است که دو اصل مهم و از ضروریات دین اسلام است و بر هر مسلمانی واجب است طبق دلائل عقلی و نقلی که قطعی است، از روی عقیدۀ کامل به این امر ضروری دین معتقد باشد. و این دو امر مهم …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/05/امت-اسلامی-495x300.jpg)
جایگاه تولی و تبری در اسلام
۱) شکی نیست که یکی از شاخصه ها ی ایمان حب و بغض در راه خدا می باشد. قرآن کریم در این رابطه مى فرماید: «لَا تَجِدُ قَوْماً یُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ یُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ کَانُوا آبَاءَهُمْ أَوْ أَبْنَاءَهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِیرَتَهُمْ»؛[۱] هیچ گروهى را که ایمان…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2018/12/تبرّی-495x300.jpg)
تبرّی
تبرّی اصطلاحی کلامی و از آموزه های اعتقادی و رفتاریِ دینی به ویژه نزد شیعیان و برخی فرقه های اسلامی به معنای دوری جستن از دشمنان خدا. تبرّی مصدر عربی بر وزن تفعّل و از ریشه بَرَءَ و اصل آن تَبَرُّؤ است، در زبان فارسی بیشتر به صورت تبرّا بکار می رود. تبرّی در لغت به معنای دوری کردن از چیزی که مجاورت با آن نا…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/09/فروع-دین-495x300.jpg)
فروع دین.
اشاره:
فروع دین اصطلاحی فقهی و کلامی به معنای احکام عملی اسلام که در مقابل اصول دین قرار دارد. برخی از فروع دین اسلام به شرح زیر است: نماز، روزه، خمس، زکات، حج، جهاد، امر به معروف، نهی از منکر، تولی و تبری.
اقسام تعالیم دین
طبق تقسیم بندی رایج و مشهور، علمای اسلام با الهام از برخی…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/10/tavala-va-tabrra-495x300.jpg)
کلمات ضد اخلاقی در قرآن
شبهه:
قرآن که شاخصه اخلاق است، چرا در متن آن کلماتی مانند «لعنت» و خطاباتی تند مانند «بمیرید»! و «دور شوید»! برای گروهی از انسان ها آمده است؟
پاسخ شبهه
توجه به چند نکته را برای رسیدن به پاسخ این شبهه سودمند است.
اسلام دین جامعی است و تمام ابعاد آن را باید با هم بررسی کرد، نگرش به دیدگاه های اق…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2015/10/tavala-va-tabrra-495x300.jpg)
تجلّی تولّی و تبرّی در زیارت عاشورا
آفرینش انسان بر فطرت
1ـ خدای سبحان انسان را با ویژگی فطرت آفریده است، فطرتی که اساس آن عشق به کمال مطلق و خیر و سعادت و تنفر از نقص و انزجار از شر و شقاوت است، ویژگی که همگانی و تغییرناپذیر است. یعنی اصل این فطرت در همه انسان ها وجود دارد. گرچه ممکن است در تشخیص مصداق کمال مطلق یا نقص گرفتار…