نوشتهها
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2020/04/index-13-495x300.jpg)
سوره والعصر و چهار اصل معروف بودا (وارد شد)
اشاره:
برخی گمان کرده اند که سوره والعصر در قرآن همان چهار اصل بودا است. از این مقایسه نتیجه می گیرند که قرآن از عقاید بودا تأثیر پذیرفته است. برای توضیح مسئله، از جهات مختلفی میتوان درباره آن بحث کرد؛ به همین علت آن را به چند بخش تحلیل میکنیم و بعد آن را پاسخ میدهیم:
۱. اگر مقصو…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/05/ادیان-و-مکاتب-مختلف-495x300.jpg)
باور شناخت موعود در ادیان و مکاتب مختلف
اشاره:
اندیشه تشکیل جامعه ای عاری از ظلم و ستم و تبعیض که در آن معیارهای عالی معنوی و انسانی یا به عبارتی دموکراسی واقعی حاکم باشد، از دیرباز در ذهن بشر از جایگاه و اهمیّت خاصی برخوردار بوده و هست. از زمانی که افلاطون در آرای خویش مدینه فاضله را عنوان می کند، تا قرن ها بعد که این اندیشه به…
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2019/10/images-495x280.jpeg)
نگرشى نقادانه به ذِن بودایى از دیدگاه توحیدى
اشاره:
این مقاله با روش مرورى – تحلیلى و با نگرشى نقادانه درصدد بررسى و نقد مکتب ذِن بودایى از دیدگاه توحیدى برآمده و به برخى نقاط ضعف مشترک در مکتب ذِن بودایى و سایر مکاتب عرفانى بشرى اشاره کرده است؛ همچنین در این تحقیق، ناکارآمد بودن این نوع مکاتب به چالش کشیده شده است.
مطالعه نشان مىدهد که این …
![](http://old.farsi.al-shia.org/wp-content/uploads/2016/08/انکار-خداوند-در-آیین-بودیسم-495x300.jpg)
انكار خداوند در آیین بودیسم
بوديسم بر خلاف مكاتب فلسفي و اديان ديگر كه هر كدام به نوعي قائل به وجود خالق و صانع عالم هستي هستند، عالم را قديم و ازلي و بينياز از خالق ميداند[1] و وجود خداوند را انكار ميكند.[2] بودا «از وجود مافوق طبيعت كه ازلي و بالذات و خالق عالم و صانع آسمانها و زمين ميباشد و سرنوشت افراد انساني را در قبضه داشته…